Generelt om kærligheds- afhængighed

Hvis man er afhængig af kærlighed, bliver kærlighed mere en kamp end noget smukt og dejligt! Misbrug og afhængighed har mange ansigter. Et af dem er kærlighedsafhængighed.

Det hænger sammen med den afhængige personlighed og kommer til udtryk ved eksempelvis ekstrem afhængighed af et andet menneske eller af mange mennesker, kronisk besættelse af romantik og/eller drama samt illusioner.

Den afhængige udviser et tvangs- og besættelsesmønster på det emotionelle område, som gør, at kærlighedsforholdet bliver destruktive for den afhængige selv, den afhængiges familie og de øvrige sociale relationer.

Kærlighedsafhængighed

Kærlighedsafhængighed kan styre dit liv i en sådan grad, at du kan miste din dømmekraft i livet eksempelvis i forhold til egne eller andres grænser. Hvis du er kærlighedsafhængig, er du styret af ønsket om at føle dig elsket og accepteret, og angsten for at blive forladt, såret eller svigtet kan resultere i, at din kerneoverbevisninger får dig til at hengive sig så meget, at det bliver på bekostning af alle andre aspekter i tilværelsen.

Du vil have tendens til at opgive egne behov i relationen til et andet menneske og opleve, at din følelsestilstand afhænger af partnerens humør, hengivenhed og kærlighed, hvorfor en øget trang til kontrol ofte gør sig gældende.

Jalousi vil ofte præge forholdet, fordi den afhængige kan opleve partnerens evne til at fordybe sig i andre ting som manglende interesse og kærlighed. Hvis du er kærlighedsafhængig, forføres du desuden ofte af illusionen og drømmen om at opleve den ubetingede kærlighed, hvorfor du have svært ved at skelne mellem virkelighed og fantasi.

Som kærlighedsafhængig vil du ofte være styret af jalousi og angsten for at blive forladt, hvorfor du tillægger din partner egenskaber, som han/hun reelt ikke besidder. Dette medvirker til konflikter, hvor den kærlighedsafhængige vil have en tilbøjelighed til at reagere uhensigtsmæssigt og emotionelt og med barnlige tendenser. I denne situation kan den kærlighedsafhængige opleves følelseskold, afvisende og vred.

Årsagen er, at frygten for at blive svigtet eller såret, fylder så meget for den kærlighedsafhængige, at angreb eller afvisning bliver en måde at forberede sig på situationen. Desuden bruger nogle kærlighedsafhængige seksualiteten som en måde at søge bekræftelse, anerkendelse og kærlighed på. Det kan blandt andet være årsag til mange forskellige sexpartnere, mange korterevarende parforhold eller risikoen for at blive et forhold, som er bygget op omkring jalousi, mistillid skænderier og i værste tilfælde vold.

Hvis du er kærlighedsafhængig, vil du kunne opleve at miste fokus i dit liv eksempelvis i forbindelse med venner, interesser, arbejde eller familie, idet kærligheden bliver omdrejningspunktet i livet.

Det er ikke ualmindeligt, at dine omgivelser oplever dig som struktureret, ambitiøs og velfungerende, men ofte er dette din facade for den smerte, som ligger begravet i din underbevidsthed.

Årsager

Det er ikke ualmindeligt, at den kærlighedsafhængige er opvokset en dysfunktionel familie, hvor den kærlighedsafhængige eks. har haft en grundlæggende følelse af svigt eller angst. Det er heller ikke ualmindeligt, at den kærlighedsafhængige er blevet krænket enten fysisk, psykisk eller seksuelt.

Manglende kærlighed, omsorg og støtte hjemmefra kan være årsag til, at en person udvikler lavt selvværd og manglende evnen til at sige til og fra. Derfor vil en kærlighedsafhængig ofte forelske sig i den, som forelsker sig i vedkommende.

Ved udefrakommende kærlighed oplever den kærlighedsafhængige at føle sig fyldt og repareret følelsesmæssigt, hvorfor denne følelse forveksles med sund og rationel kærlighed.

Mål

LC-Life Coaching tilbyder et behandlingsforløb, hvor målet er helbredelse!

Gør dig til direktør i dit eget liv!

Kontakt:

Tilmelding til seminarer, foredrag og andre arrangementer:
Ønsker du at tilmelde dig til de spændende arrangementer – så klik her.

AFBESTILLING:
Arrangementer skal afmeldes senest 10 dage før start, ellers betales fuld pris for hele arrangementet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* Husk at udfylde.